Temperaturene i Harstad kan krype ganske langt ned i vintermånedene.

Da er det godt å ha en varmepumpe som gir en behagelig temperatur i din bolig. Det har i de siste årene vært relativt høye strømpriser om vinteren. En varmepumpe kan gi deg en lavere strømregning. Sammenlignet med panel- og andre varmeovner krever en varmepumpe mindre strøm for å gi den ønskede temperaturen. Det er også en mer miljøvennlig måte for å varme opp din bolig!

IMG_20210311_112303

Fordeler med varmepumpe

  • Du kan spare penger på oppvarming
  • Gir en jevn temperatur etter eget ønske
  • Den kan brukes som aircondition
  • Filtrerer bort støv som gir bedre inneklima

Få en behagelig temperatur og et bedre inneklima. Vi leverer og monterer din varmepumpe.

Hos MAKI Varmepumpeservice får du alt på et sted. Vi selger varmepumper, monterer og tar service! Du trenger kun å forholde deg til én part noe som gjør det lettere og raskere for deg.

Vi kommer på gratis befaring!

Finn en varmepumpe som passer til ditt bruk. Sammen finner vi den beste løsningen for deg. Hvor varmepumpen skal monteres avhenger av hvor det vil se finest ut, vi må ta hensyn til støynivå og selvfølgelig hvor der er mest praktisk. Det er viktig for oss å vite hvor i boligen du oppholder deg slik at varmepumpen plasseres der du får mest utav den. Dersom du har et stort hus kan vi også montere flere varmepumper inne, men det er bare nødvendig med én utendørs del. Du får også med deg gode råd og veiledning til hvordan du skal bruke din nye varmepumpe.

På befaring tar vi en vurdering på hvor varmepumpen bør plasseres. Unngå å plassere varmepumpen utenfor soveromsvinduet eller der du oppholder deg utendørs på solfylte dager. Om mulig anbefaler vi å plassere den utenfor et rom du ikke oppholder deg så mye ved. Dette gjøres med tanke på støy.

Etter befaring får du et tilbud om hvilke varmepumper som passer best til ditt bruk.

IMG_20210312_180236

Montering av varmepumpen

En nøyaktig montering er en av de viktigste elementene for å få en varmepumpe som fungerer optimalt. Vi har på befaring funnet en ideell plassering som er tilpasset ditt bruk. Vi monterer varmepumpen i riktig høyde både innendørs og utendørs. Vi plasserer ut vibrasjonsdempere for å redusere støy utendørs.

Det er ikke lovlig å montere varmepumpen selv. Velg en profesjonell aktør når den skal monteres. Nøyaktig montering og kvalitetstesting kan være avgjørende for at din varmepumpe skal holde seg år etter år. MAKI Varmepumpeservice er en Isovator sertifisert bedrift med sertifiserte montører. Det betyr at vi har kompetansen som kreves for å utføre en korrekt montering.

Vi trykktester varmepumpen for å sjekke at den er helt tett. Nitrogen blir blåst gjennom for å få bort smuss og sjekke trykket. Vi utfører vakuumering for å fjerne små partikler, fuktighet og gass. Strømtrekk og spenninger blir sjekket for å se at varmepumpen virker som den skal. Eventuell jordingsfeil vil da bli oppdaget.

Vi anbefaler å ha et varmepumpehus eller varmepumpetak over utedelen. Da er den mer skjermet for nedbør og vind.

Service

Vi i MAKI Varmepumpeservice foretar service av alle varmepumper. Vi kan også skaffe reservedeler. Selv selger vi varmepumper fra merkene Fujitsu og Mitsubishi og er eksperter på disse. Vi kan ta service av din varmepumpe selv om det ikke er vi som har solgt eller montert den.

Service av varmepumpen anbefales å gjøre hvert andre år. For å ha krav på en eventuell reklamasjon må det være gjennomført regelmessig service. Jevnlig service sørger for at varmepumpen opprettholder oppvarmingseffekten. En varmepumpe som virker som den skal trekker også mindre strøm. En jevnlig sjekk og rens kan også forlenge levetiden til din varmepumpe. Det kan også redusere slitasje, lukt og lyd.

Du må selv tørke støv og rense filteret på varmepumpen med jevne mellomrom. Støvsug varmepumpen en gang iblant.

Ved service gjennomgår vi både varmepumpens inne- og utendørsdel. Ventiler, vifte og isolering blir kontrollert. Vi sjekker for eventuell rust, oksidering eller gasslekkasje. Filter, kjøleribber og register rengjøres. Servicen gir en helhetlig kontroll av varmepumpens funksjoner.

MakiService2